Variabeltryck
för etiketter

Variabeltryck – för relevant reklam till dina mottagare.

Kontakta oss för mer information »

Med variabeltryck kan du skapa skräddarsydd kommunikation och personifiera ditt uttryck till max. Det kommer att öka svarsfrekvensen, träffsäkerheten och relevansen till dina mottagare.

Här är det bara din fantasi som sätter gränserna för vad som är möjligt.

Så, vad är variabeltryck?

Variabeltryck, även variabeldata kallad, används när man vill kunna anpassa trycket på varje enskild trycksak. Det gör att du får ett helt unikt utseende på varje exemplar. Med variabeldata kan du med andra ord individanpassa din kommunikation och det är därför variabeltryck även går under namnet personifierat tryck.

Vi hämtar informationen från ett kundregister eller någon annan typ av databas, som ofta består av en Excel-fil eller textfil. Denna ligger till grund för dina utskick.

Användningsområden för variabeltryck

Variabeltryck används vanligen när man vill trycka in mottagarens kontaktuppgifter, rabattkoder, QR-koder eller ett unikt budskap på en tidning eller ett kuvert, inbjudningskort, broschyrer… och inte minst vår favorit; på etiketter!

Man kan också maxa personifieringen genom att ändra på variabler som textinnehåll, logotyper, färger, bilder och papperstyper.

Med variabeltryck kan vi trycka flera tusen trycksaker med olika information. Metoden går snabbt och du behöver inte göra flera tusen olika original som ska tryckas var för sig.

Variabeldata är även ett kostnadseffektivt alternativ, då variationerna från exemplar till exemplar sker samtidigt i tryckpressen.

Huruvida du ska välja digitaltryck eller flexotryck beror på bland annat volymen på din beställning. Kontakta oss, så hjälper vi dig till rätt val!

Variabeldata – dess fantastiska egenskaper

  • Personifiera dina etiketter utan att behöva göra original för var och en
  • Vi kan trycka flera tusen etiketter med olika budskap
  • Din fantasi sätter gränserna!

närbild på mönstrade etiketter

ölburkar med variabeltryck av en nakenkatt

Kontakta oss

Malmö
+46 40 55 27 00

Åtvidaberg
+46 120 853 00

Strängnäs
+46 120 853 00

Helsingborg
+46 40 55 27 00

Stockholm
+46 735 95 55 84